تکنیک راسگوادو در گیتار؛ آموزش ساده و روان! - گیتار بر

تکنیک راسگوادو در گیتار؛ آموزش ساده و روان!

تکنیک راسگوادو

یکی از تکنیک های ساده ولی بسیار جذاب در آموزش گیتار زدن، تکنیکی به نام راسگوادو است. تکنیک راسگوادو در زبان اسپانیایی به معنای “خراشیدن” است. این تکنیک با استفاده از ضربات سریع انگشتان دست راست روی سیم ها ایجاد می شود و صدای تند و پرانرژی‌ای تولید می‌کند. اگه بخوایم خیلی ساده توضیح بدیم، راسگوادو همون صدای “چرخشی” یا “رگبارگونه‌ای” است که توی اکثر آهنگ‌های فلامنکو می‌شنوید. اگر آماده اید تا این تکنیک را به ساده ترین روش ممکن یاد بگیرید و اجرا کنید؛ در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

روش اجرای تکنیک راسگوادو

محوه اجرای تکنیک راسگوادو

راسگوادو به‌ظاهر ساده به نظر می‌رسد، اما نیاز به تمرین و دقت بالایی دارد. برای شروع، باید دست راستتان را مثل یک ماشین ریتم سازی در نظر بگیرید. اول از همه 4 انگشت دست راست را جمع کنید و سپس به ترتیب از انگشت کوچک شروع به پرت کردن روی سیم های گیتار کنید. در تکنیک راسگوادو، هر انگشت به‌صورت جداگانه و پشت سر هم سیم‌ها را می‌زند. ترتیب معمولاً به این شکل است:

  • انگشت کوچک (pinky)
  • انگشت حلقه (ring)
  • انگشت میانی (middle)
  • انگشت اشاره (index)

این حرکت باید پشت سر هم باشد تا صدای یکدستی ایجاد شود.

نکات مهم برای تسلط بر تکنیک راسگوادو

اگر برای اولین بار است که این تکینیک را اجرا می کنید، حتما سرعت کافی را ندارید و این کاملا طبیعی است. برای اینکه سرعت و دقت خود را در اجرای راسگوادو بالا ببرید، تمرین های زیر را در برنامه تمرینی گیتار خود قرار دهید:

1. تمرین با سرعت کم

یکی از اشتباهات که مبتدی ها انجام میدهند، تلاش برای اجرای سریع راسگوادو از همان ابتداست. این کار تمرکز شما را از بین میبرد؛ پس اگر تازه کار هستید، خیلی با سرعت کم شروع کنید و رفته رفته سرعت خود را بالا ببرید.

2. تقسیم تمرین به بخش‌های کوچک

راسگوادو حرکات تکراری و پشت سر هم انگشتان است. برای تسلط بهتر روی این حرکت ابتدا هر انگشت را جداگانه تمرین دهید (مثلاً فقط انگشت کوچک یا حلقه). پس از تسلط بر هر انگشت، ترکیب انگشتان را تمرین کنید. این روش به شما کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر حرکات انگشتان داشته باشید.

3. استفاده از مترونوم

مترونوم یار همیشگی گیتاریست ها است. در حین تمرین راسگوادو هم میتوانید از مترونوم استفاده کنید. برای استفاده از مترونوم ابتدا یک سرعت مناسب (مثلاً 60-80 BPM) انتخاب کنید. سپس سعی کنید که حرکات انگشتان را با صدای مترونوم هماهنگ کنید. به تدریج سعی کنید سرعت مترونوم را افزایش دهید.

4. تمرین الگوهای مختلف راسگوادو

راسگوادو تنها یک روش ثابت ندارد. بسته به سبک آهنگ، می‌توانید از الگوهای مختلفی استفاده کنید:

** چهار انگشتی: رایج ترین تکنیک راسگوادو استفاده از چهار انگشت است که یادگرفته اید؛ ضربه های متوالی با انگشت کوچک، حلقه، میانی و اشاره.

** سه انگشتی: تکنیک راسگوادو به صورت سه انگشتی هم قابل اجرا است. در این حالت انگشت کوچک حذف می شود و شما با سه انگشت تکنیک را اجرا میکنید.

** معکوس: شاید دیده باشید که برخی گیتاریست های حرفه ای این حرکت را معکوس انجام میدهند که حالت دیگر اجرا است. در این صورت حرکت از پایین به بالا اجرا می شود.

5. کنترل صدا

برای صدای راسگوادو، تعادل بسیار مهم است. در راسگوادو همه سیم‌ها باید به صورت یکنواخت صدا بدهند. اگر میبینید که ضربه های شما خیلی محکم یا خیلی آرام است؛ سعی کنید یک حالت متعادل را پیدا کنید و تمام ضربه های خود را به همان صورت بزنید.

تکنیک راسگوادو کجا استفاده می شود؟

راسگوادو یکی از شاخصه‌های اصلی موسیقی فلامنکو است و در بسیاری از سبک‌های این موسیقی استفاده می‌شود و در سبک‌هایی مانند رومبا، بولریاس، آلگریاس و سولئارس به‌کار می‌رود. اما فقط مخصوص فلامنکو نیست، در سبک‌های پاپ یا آکوستیک هم از این تکنیک استفاده می‌کنند تا ریتم آهنگ‌ها خاص‌تر و جذاب‌تر شود. مثلاً وقتی می‌خواهید یک ریتم ساده را پرهیجان‌تر کنید، راسگوادو خیلی به درد شما می‌خورد.

توصیه آخر

راسگوادو تکنیکی است که نیاز به زمان دارد. ممکن است در ابتدا صدای شما ناهماهنگ باشد یا ضرباتتان ضعیف یا خیلی محکم باشد؛ اما همه این موارد طبیعی است و با تمرین زیاد درست می شود. برای اینکه گیتار زدن را به خوبی یاد بگیرید، مدت زمانی را در طول روز مشخص کنید و در همان زمان گیتار زدن را تمرین کنید. برای اینکه بهتر نتیجه بگیرید، یک روتین تمرینی داشته باشید و در این روتین زمانی را برای یادگرفتن تکنیک های گیتار مانند راسگوادو بگنجانید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
کوک کردن گیتار

آموزش کوک کردن گیتار؛ معرفی ۴ تا از بهترین اپلیکیشن ها

قبل از اینکه شروع به گیتار زدن کنید اولین مرحله، کوک کردن گیتار است. شاید برایتان سوال باشد که منظور…

بیشتر بخوانید
صدای گز در گیتار

علت صدای گز در گیتار؛ چرا گیتار گز می زند؟

اگر هنگام گیتار زدن صدای گز می شنوید، در این مطلب با گیتار بر همراه ما باشید. این موضوع بیشتر…

بیشتر بخوانید
اجزای گیتار

با تمام اجزای گیتار آشنا شوید؛ بخش های مختلف گیتار به ترتیب

اولین قدم در آموزش گیتار آشنایی با بخش های مختلف گیتار است. شما ابتدا باید اسم قسمت های مختلف گیتار…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *