آموزش ریتم گیتار به زبان ساده و رایگان + عکس - گیتار بر

آموزش ریتم های گیتار با شکل | به زبان ساده

آموزش ریتم گیتار

بعد آکوردگیری مهم­ترین بحث آموزش گیتار، ریتم زدن است. اگر گیتار را به درستی در دست بگیرید، ضرباتی که با دست راست روی سیم­ های گیتار وارد می­ کنید، ریتم است. در موسیقی ما انواع ریتم­ ها را داریم؛ یعنی نوع ضرباتی که شما روی سیم­ های گیتار وارد می ­کنید، در دنیای موسیقی انواع ریتم­ ها را تشکیل می­ دهند. برای اینکه بیشتر با انواع ریتم­ های گیتار آشنا شوید و به ساده­ ترین شکل ممکن آموزش ریتم گیتار را یاد بگیرید، در ادامه این مقاله از گیتار بر، همراه ما باشید.

آموزش انواع ریتم های گیتار با شکل

پس از اینکه آموزش آکورد گیتار را به خوبی تمرین کردید، نوبت به ریتم زدن است. ریتم زدن اصول خاص خود را دارد. هر ریتم از ضرباتی پشت سر هم تشکیل شده است. انواع ریتم های گیتار با شکل را در ادامه مقاله بررسی خواهیم کرد:

1. آموزش ریتم گیتار 2/4

ساده­ترین ریتم در بین انواع ریتم گیتار، ریتم 2/4 است. این ریتم چهار ضرب دارد و برای آهنگ‌های ساده و ملودی‌هایی که حالت‌های آرام دارند بسیار مناسب است. اگر تازه شروع به یادگیری گیتار کرده‌اید، این ریتم را به عنوان یکی از اولین ریتم‌ها یاد بگیرید. نحوه اجرای ریتم 2/4 به شکل زیر است:

* ضرب اول: با انگشت اشاره (پیک یا ناخن) از بالا به پایین روی سیم‌ها ضربه بزنید.
* ضرب دوم: با انگشت شست از پایین رو به بالا سیم­ها را بکشید.
* ضرب سوم: در این ضرب برای جذابیت بیشتر ریتم می توانید از تکنیک آپاگادو استفاده کنید.
* ضرب چهارم: تکرار ضربه دوم
* ضرب پنجم: تکرار ضربه اول
* ضرب ششم: تکرار ضربه دوم
* ضرب هفتم: تکرار ضربه سوم
* ضرب هشتم: تکرار ضربه چهارم

ترتیب حرکت دست در این ریتم به این شکل است:

2 4 rythm

تنها نکته در آموزش ریتم گیتار 2/4 یکنواختی صدا است؛ یعنی شما اینقدر تمرین کنید تا ضرب‌ها با یکدیگر هماهنگ شوند و صداها یکدست به گوش برسند. این ریتم برای آهنگ‌های ساده و محلی بسیار مناسب است و به شما کمک می‌کند تا کنترل بهتری روی دست خود داشته باشید.

2. آموزش ریتم های گیتار 3/4

3 4 rythm

ریتم 3/4 یکی از ریتم‌های زیبا و احساسی است و از بین ریتم­های دیگر کمتر کاربرد دارد. این ریتم از 3 ضربه تشکیل می­شود. نحوه اجرای سیم 3/4 به شکل زیر است:

* ضرب اول: ضربه روی سه سیم بالایی از بالا به پایین.
* ضرب دوم: مکث کنید.
* ضرب سوم: ضربه روی سه سیم پایینی از بالا به پایین.
* ضرب چهارم: تکرار ضربه سوم (ضربه روی سه سیم پایینی از بالا به پایین)
* ضرب پنجم: تکرار ضربه اول (ضربه روی سه سیم بالایی از بالا به پایین)
* ضرب ششم: مکث کنید.
* ضرب هفتم: تکرار ضربه سوم (ضربه روی سه سیم پایینی از بالا به پایین)
* ضرب هشتم: تکرار ضربه سوم (ضربه روی سه سیم پایینی از بالا به پایین)

3. آموزش ریتم 4/4

4 4 rythm

معروف­ترین و پرکاربردترین ریتم از بین انواع ریتم­های گیتار، ریتم 4/4 است. این ریتم چهار ضرب دارد و در بسیاری از سبک‌های موسیقی مانند پاپ، راک و بلوز استفاده می‌شود. به همین دلیل یادگیری این ریتم برای هر نوازنده گیتاری ضروری است و شما برای نواختن اکثر آهنگ­ها نیاز به این ریتم دارید. آموزش ریتم گیتار 4/4 به شکل زیر است:

* ضرب اول: ضربه روی سه سیم بالایی از بالا به پایین.
* ضرب دوم: مکث کنید.
* ضرب سوم: ضربه روی سه سیم پایینی از بالا به پایین.
* ضرب چهارم: ضربه روی سه سیم پایینی از پایین به بالا.
* ضرب پنجم: مکث کنید.
* ضرب ششم: تکرار ضربه چهارم (ضربه روی سه سیم پایینی از پایین به بالا)
* ضرب هفتم: تکرار ضربه اول (ضربه روی سه سیم بالایی از بالا به پایین)
* ضرب هشتم: تکرار ضربه چهارم (ضربه روی سه سیم پایینی از پایین به بالا)

4. آموزش گیتار ریتم 6/8

6 8 rythm

در آموزش ریتم های گیتار ، یکی از سخت­ترین و جذاب­ترین ریتم ها، ریتم 6/8 است. ریتم 6/8 در موسیقی‌های بلوگری، فولک و برخی سبک‌های جاز استفاده می‌شود. در موسیقی پاپ ایرانی هم از این ریتم به وفور استفاده می شود. این ریتم از 7 ضربه زیر تشکیل می­شود:

  • ضربه اول: ضربه با انگشت اشاره روی تمام سیم ها از بالا به پایین زده می شود.
  • ضربه دوم: ضربه روی سه سیم پایینی از بالا به پایین زده می شود.
  • ضربه سوم: ضربه روی روی سه سیم پایینی از پایین به بالا زده می شود.
  • ضربه چهارم: تکرار ضربه دوم
  • ضربه پنجم: تکرار ضربه سوم
  • ضربه ششم: ضربه روی سه سیم بالایی از بالا به پایین زده می شود.
  • ضربه هفتم: تکرار ضربه دوم

آموزش تکنیک های ریتم زنی

در آموزش ریتم گیتار تکنیک هایی وجود دارند که در اکثر مواقع برای زیباتر کردن به ریتم اضافه می شوند؛ یعنی شما علاوه بر ریتم زدن، ضربه دیگری میزنید که معروف ترین و پرکاربردترین تکنیک ریتم زنی آپوگادو است. در ادامه هریک را به طور کامل بررسی می کنیم:

·      آپوگادو؛ پرکاربردترین تکنیک آموزش ریتم های گیتار

تکنیک آپوگادو یکی از پر استفاده ترین تکنیک های گیتار کلاسیک است. این تکنیک اینگونه اجرا می شود که انگشت اشاره دست راست ضربه محکمی به تمام سیم ها از بالا به پایین می زند. بلافاصله بعد از این ضربه، بغل دست راست روی سیم ها می خوابد تا صدا را خفه کند. به همین دلیل صدای دلنشینی از این تکنیک ایجاد می شود.

برای بهتر اجرا کردن آپوگادو توصیه می شود تا انگشت اشاره به حالتی به سمت پایین پرت شود. این کار باعث می شود تا صدای بلند تر و بهتری از این تکنیک دریافت کنید. به دلیل کاربرد زیاد آپوگادو در انواع ریتم گیتار کلاسیک، بهتر است این تکنیک را در اولویت آموزش ریتم گیتار خود قرار دهید.

·      پاساژ؛ زیبایی ریتم در آموزش ریتم

پاساژ عبارت است از ضرباتی شبیه ریتم که بین دو بخش از آهنگ زده می شود. پاساژ در آموزش ریتم های گیتار، بیشتر برای زیباتر کردن و خارج کردن ریتم از یکنواختی اجرا می شود. پاساژها را می توانید وقتی می خواهید اوج آهنگ را بخوانید، اجرا کنید. با این کار گوش ها را آماده شنیدن بهترین بخش آهنگ خود خواهید کرد. علاوه بر این، پاساژ باعث می شود تا شنیدن ابتدا تا انتهای نواختن شما به شدت جذاب باشد. گاهی اوقات می توانید پاساژ را در اینترو (ابتدای) آهنگ هم استفاده کنید. سپس ریتم را شروع به نواختن کنید.

·      راسگوادو؛ زیباترین تکنیک در آموزش گیتار ریتم

راسگوادو یکی از زیباترین و دلنشین ترین تکنیک ها در آموزش ریتم گیتار است. این تکنیک به این شکل اجرا می شود که ابتدا انگشت کوچک (X) دست راست از بالا به پایین روی سیم ها پرت می شود و ضربه می زند. سپس انگشت حلقه (A) روی سیم ها به همان شکل ضربه می زند. سپس انگشت وسط (M) و در آخر انگشت اشاره (i) همین کار را انجام می دهد.

در این تکنیک، بهتر است از سیم 4 به پایین را ضربه بزنید. برای تمرین هم باید دست خود را بدون تکیه دادن به سیم یا بدنه گیتار قرار دهید و سپس تک تک انگشتان را با ضرب مترونوم با سرعت پایین (مثلا 40) روی سیم ها پرتاب کنید. کم کم سرعت خود را بالاتر ببرید تا به یکنواختی خوبی در این تکنیک برسید.

نکته مهم این است که فاصله زمانی بین هر کدام از انگشت ها باید یکسان باشد تا تکنیک به درستی اجرا شود. گاهی اوقات راسگوادو بین ملودی نوازی و گاهی اوقات وسط ریتم زدن می تواند استفاده شود.

کمی که تمرین کردید و حرفه ای شدید، حرکت آخر این تکنیک (ضربه انگشت اشاره) را به حرکت اول (ضربه انگشت کوچک) بچسبانید. به بیانی دیگر، این تکنیک را پیوسته و پشت سر هم اجرا کنید. این کار باعث می شود تا حرفه ای نوازی شما شکل جدیدی به خود بگیرد. می توانید از راسگوادو پیوسته در گیتار برای استارت زدن و خواندن یک آهنگ هم استفاده کنید که جلوه زیبایی به اجرای شما خواهد داد.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
چرا نمیتوانم گیتار بزنم

چرا نمیتوانیم گیتار بزنیم؟ ۶ مشکل اصلی در یادگیری گیتار×

یکی از سوالات رایج میان هنرجویان مبتدی این است: “چرا نمی‌توانم گیتار یاد بگیرم؟” در پاسخ باید گفت که نوازندگی…

بیشتر بخوانید
نت خوانی

صفر تا صد نت خوانی گیتار؛ فرق نت خوانی و تبلچر در موسیقی

اگر موسیقی را یک خانه در نظر بگیریم، نت ها مانند آجرهای این خانه است که در کنار هم قرار…

بیشتر بخوانید
تمیز کردن گیتار

نحوه تمیز کردن گیتار؛ چگونه گیتار را تمیز کنیم؟

تمیز کردن گیتار کار ساده ولی حساس است و اگر به درستی آن را تمیز نشود، ممکن است گیتارتان آسیب…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *